به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور ؛ با بررسی تحقیقات حیوانی مشخص شد که آکریلآمید و گلوسیدآمید، سرطانزا هستند و نتیجه مصرف آنها، آسیب به دیانای و پیشرفت سرطان است. بعد از بلعیدن این مواد، معده و روده آنها را جذب کرده و به تمامی اندامها انتقال میدهند. در نهایت این ماده موجب جهش ژنی و رشد تومورها خواهد شد.
چیپس، سیبزمینی، قهوه، نان برشته و نانهای نرم که به صورت صنعتی در دمای 250 درجه فارنهایت تهیه شدهاند، از مواردی هستند که این ماده در آنها وجود دارد. قندها و آمینواسیدها در برخی مواد غذایی، تولیدکننده آکریلآمید بوده و میزان این ماده با سوخته شدن مواد غذایی افزایش مییابد و حتی طعم غذا تغییر میکند.
این ماده در موارد صنعتی همچون تولید کاغذ، رنگ و پلاستیک نیز استفاده میشود.
آکریلآمید در غذاهای آبپز وجود ندارد، اما میزان زیادی از آن در غلات و زیتون سیاه موجود است.
آکریلآمید در سرطان روده، مثانه و کلیه تاثیر داشته و محققان هشدار دادهاند این ماده تاثیر منفی بر سیستم عصبی و تولید مثل در مردان دارد.
طبخ غذا در دمای بالا و طولانی بودن مدت طبخ موجب افزایش آکریلآمید در غذای شما خواهد شد.