به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (www.callforpapers.ir)، ویروس های کامپیوتری قطعه ای از نرم افزار است که بر دوش یک برنامه حقیقی حمل می شود. یک ویروس می تواند خود را به برنامه ای نظیر “واژه پرداز” متصل (الحاق ) کند. هر بار که برنامه واژه پرداز اجرا می شود، ویروس نیز اجرا و این فرصت را پیدا خواهد کرد که نسخه ای از خود را مجددا تولید و یا آسیبی به سیستم وارد کند.
یک ویروس مدرن و پیشرفته قادر خواهد بود تا آسیب های غیر قابل پیش بینی را ایجاد کند به گونه ای که ویروس هایی چون ملیزا (Melissa) که در سال 1999 متداول شد از چنان قدرت و توانی برخوردار بود که شرکتهای بزرگی نظیر مایکروسافت و سایر شرکتهای بزرگ را مجبور به خاموش کردن کامل سیستم های پست الکترونیکی کرد. همچنین ویروس “ILOVEYOU” ، که در سال 2000 منتشر شد باعث آسیب های فراوان در اینترنت و شبکه های کامپیوتری شد.
با توجه به حملات سایبری که در شبکه های اینترنتی ایجاد شد، معاونت علمی پروژه کلانی را در زمینه تولید نرم افزارهای بومی آنتی ویروس تعریف و اجرایی کرد.
در این پروژه پژوهشگران مرکز تخصصی آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه ای (آپا) دانشگاه شیراز اقدام به تولید ضد بدافزار بومی (آنتی ویروس) کردند. این پروژه با حمایت مالی ستاد ویژه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی شد.
در حال حاضر این پروژه نهایی شده است و فردا چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه با حضور دکتر نسرین سلطانخواه از این پروژه رونمایی می شود.