به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) دکتر مانا رحیمی با اعلام این خبر افزود: کارشناسان حاضر در همایش ژئوانفورماتیک و ژئومتیکس همزمان با برگزاری سی و دومین گردهمایی علومزمین و نخستین کنگره بینالمللی تخصصی علوم زمین به ارائه توانمندیها و امکانات کاربردی پرداخته و اطلاعات لازم را در اختیار پژوهشگران خواهند گذاشت.
وی با بیان این که در عصر کنونی فرایند تبدیل داده به اطلاعات به امری اجتنابناپذیر بدل شده و عدم توجه به آن موجب خسارتهای غیرقابل جبرانی میشود، خاطرنشان کرد: با دانستن این نکته که حجم عظیمی از دادهها دارای ماهیت مکانی هستند، ضرورت استفاده از فناوریهای دادههای مکانی برای استانداردسازی و کنترل کیفیت جمعآوری، نظامبخشی، ایجاد، ذخیرهسازی، پردازش، تحلیل و تلفیق اطلاعات بیش از پیش احساس میشود.
به گفته رحیمی، امروزه در اکثر کشورهای جهان این فناوری به عنوان ابزاری کارآمد جهت بررسی و شناسایی مدیریت پایدار منابع زمینی و در نهایت تهیه اطلاعات صحیح و به هنگام به کار گرفته می شود.
وی تصریح کرد: در روشهای نوین، پژوهشگران با بهرهگیری از دانش ریاضی و انفورماتیک به تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهیی و حجم عظیمی از دادهها پرداخته و نتایجی با دقت و صحت بالا و بسیار موثرتر را در مقایسه با روشهای کلاسیک پیشین کسب میکنند.
دبیرعلمی همایش تخصصی ژئوانفورماتیک و ژئومتیکس، گستره مربوط به حوزه خود را بسیار وسیع عنوان کرد و گفت: مطالعات زیستمحیطی، اکتشافی، ژئوفیزیک، دریا و اقیانوسشناسی، جغرافیا، علوم اتمسفر و زمینشناسی نیز با این دانش پیوند دارد که در این فرایند پژوهشگر میتواند با ارائه مفاهیم کیفی و گسترده و بهینهسازی مدلهای کلاسیک تلفیق دادهها، دقیقترین وکارآمدترین نتایج را ارائه دهد.
وی هدف اصلی از برگزاری این همایش را گردهم آمدن متخصصان و فعالان این حوزه و بحث و تبادل نظر و برنامهریزی برای فعالیتهای آتی عنوان کرد و افزود: گردآوری تحقیقات و پژوهشهای پایه و محاسباتی در زمینههای طراحی، تفسیر و کاربرد اطلاعات مکان محور نیز از اهداف دیگر این همایش است.
به گفته رحیمی، کارگاههای آموزشی روشهای نوین تحلیل و تلفیق داده به وسیله سامانه اطلاعات مکانی توسط دکتر علیرضا جعفریراد و تداخلسنجی راداری و کاربردها توسط دکتر مهآسا روستا نیز در دانشگاه اصفهان همزمان با برگزاری همایش تخصصی ژئوانفورماتیک و ژئومتیکس میزبان علاقهمندان خود خواهد بود.
دانشگاههای اصفهان، تربیت مدرس، تهران، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، صنعتی سهند و شاهرود و سازمان فضایی ایران، انجمن مهندسی نقشهبرداری و ژئوماتیک ایران، انجمن سنجش از دور و GIS ایران، انجمن کواترنری همراه با دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای تهران جنوب، علوم و تحقیقات حامیان همایش تخصصی ژئوانفورماتیک و ژئومتیکس عنوان شدهاند.
گفتنی است، سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بینالمللی تخصصی علوم زمین با رویکردهای گسترده و به منظور فراهم آوردن زمینه مناسب جهت ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در زمینههای مختلف علوم زمین و با حضور اندیشمندان و محققان عرصه علوم زمین از سرتاسر دنیا و به طور همزمان در تهران و 13 مرکز استانی از 27 تا 30 بهمن ماه سال جاری برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره همایش تخصصی ژئوانفورماتیک و ژئومتیکس در اصفهان با ایمیلgeoinfo@gsi.ir مکاتبه کرده و یا به سایت این همایش http://geoit.conference.gsi.ir/ مراجعه کنند.