به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (www.callforpapers.ir)،مرتضی موسیخانی رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران در گفتوگو با فارس در قزوین با اشاره به تلاش پرسنل دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و همچنین حمایتهای کمیته ملی روبوکاپ ایران و دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری هفتمین دوره مسابقات آزاد روبوکاپ، اظهار کرد: در سالهای اخیر موجی برای توسعه و ترویج روباتیک به ویژه ساخت روباتهای پایه متحرک در جهان صورت گرفته است که این موج هدف اصلی تشکیل مسابقات روبوکاپ در دنیا و کشور است.
وی افزود: روباتهای پایه متحرک با دانشی که در زمینه نرمافزاری، سختافزاری و کنترل و دیگر زمینهها موجود دارند، میتوانند وارد زندگی انسان شده و در عرصه پزشکی، تولیدی و خدماتی به انسان کمک کنند.
رئیس هفتمین دوره مسابقات بینالمللی روبوکاپ آزاد ایران خاطرنشان کرد: در این دوره از مسابقات در حدود هزار و 300 تیم از ایران ثبتنام کردند که این موضوع نشان دهنده آن است که در کشور هزار و 300 مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی و دانشآموزی در حال تحقیق روی دانش روباتیک هستند و نیز برای به کارگیری این دانش به سمت پیشرفت در صنایع حرکت میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به فلسفه برگزاری مسابقات روبوکاپ اشاره و افزود: ایران اسلامی همگام با این دانش توانسته از این دانش نوین بهره برده، به آن بیاندیشد و همچنین توانسته آن را در کشور بومیسازی کند.
موسیخانی ادامه داد: دانشگاههای کشور توانستهاند همگام با دیگر دانشگاههای جهان در این مسابقات شرکت کنند و این امر سبب حضور تیمهای ایرانی در مسابقات بینالمللی شده است که میتوانیم از آن بهرهبرداری مناسبی در کشور داشته باشیم.
رئیس کمیته ملی روبوکاپ ایران عنوان کرد: با برگزاری چنین مسابقاتی، تیمهای شرکت کننده میتوانند دانش روباتیک خود را در این میدان علمی و رقابتی از لحاظ تئوری و فنی محک زده و باعث پیشرفت در زمینه علم روباتیک و بومیسازی آن شوند.
وی اذعان کرد: محققان جوان روبوکاپ در ایران توانستهاند به پیشرفتهایی در زمینه نرمافزار و طراحی سختافزار دست یابند که در مسابقات بینالمللی و جهانی در رویارویی با دانشگاه های بزرگ جهان نظیر دانشگاه جورجیاتک و استنفورد به رتبههای خوبی برسند و در راستای رسیدن به این دانش و بهرهبرداری از آن کمک شایانی داشته باشند.
موسیخانی اضافه کرد: تلاشمان در واقع این است که در بخش دانشآموزی، دانشآموزان کشورمان را به سمت تفکر در این عرصه سوق دهیم و در بخش نمایش روباتها، خلاقیت خوبی که از این دانشآموزان در مسابقات صورت گرفته در اکیپ امدادی ساخت شده توسط آنها نمود پیدا کند.
وی ادامه داد: این گروه ترکیبی از روباتهای هوایی، آتشنشان، دیوار رو، آواربردار، کاوشگری که داخل لولهها 4 تا 8 اینچ حرکت میکند، است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین گفت: در این سالها دانشآموزان با تفکر خلاقی که داشتند، توانستهاند با فکر کردن، آشنا شدن با دانش رباتیک و پیاده سازی ایدههایشان در آزمایشگاههای تحقیقاتی به متخصصانی حرفهای مبدل شده که صرفا دانش تئوری را نیاموختهاند بلکه آن را در عمل هم نشان دادهاند.
وی افزود: وقتی این مسابقات در این سطح در کشور برگزار میشود و همچنین مورد بازدید علاقهمندان قرار میگیرد، باعث میشود تا صاحبان صنایع این نمایشگاه را مورد بازدید قرار دهند و توجه داشته باشند که جوانان و متخصصان و اساتید ایران اسلامی به این سطح از تولید دانش رسیدهاند که آن را در صنایع خود به تولید انبوه برسانند.
رئیس کمیته ملی روبوکاپ ایران عنوان کرد: تعامل خوبی بین دانشگاه و صنعت صورت گرفته است و این به تحقق یافتن منویات مقام معظم رهبری در سال جدید کمک میکند.
وی ادامه داد: صنعت ما روبات فوتبالیست نمیخواهد، اما روبات متحرکی میخواهد که مثل یک روبات متحرک کنترل، یادگیری و تصمیمگیری داشته باشد و بتواند با نصب یک بازو برای صنعت، کاری را انجام دهد، بهعنوان مثال روباتی که کار نصب و بهرهبرداری از دکلهای نفتی در اعماق اقیانوسها را انجام داده و یا روبات پرنده که در ارتفاعات بالا روی دکلهای برق به کار شناسایی، نقشهبرداری بپردازد.
موسیخانی توضیح داد: در لیگ روبات خانگی، روباتی موجود است که میتواند یک سری خواستههای بیمار را به صورت شفاهی از او دریافت کرده و در خدمت بیمار باشد که البته در آینده انتظار میرود تا روباتی طراحی شود که اگر در خانه شخص بیمار کسی حضور نداشت این روبات بتواند به حرکت و جابهجایی بیمار کمک کند.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) فرمودند جنگ همیشه برای ملت ما نعمت بوده و مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان بارها فرمودند که تحریمها برای ملت ما نعمت هست و در نتیجه این تحریمها، متخصصان ما به این نتیجه رسیدند که به دانش و توانمندیهای خودمان تکیه و اکثر نیاز کشور را در داخل تأمین کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در ساخت روبات پرنده توانست تمامی قطعات اعم از بردهای الکترونیکی، موتورهای الکتریکی و دیگر قطعاتش را از داخل کشور تأمین کند و در دیگر روباتها نیز 90 درصد نیاز خود، اعم از تولید نرمافزارها و طراحی بردهای الکترونیکی را از داخل کشور تهیه کند، فقط یک سری قطعات معمولی مانند موتورهای DC را از خارج خریداری کرده است و با وجود شرکتهایی که اخیرا اینگونه قطعات را تولید میکنند، در آینده نیاز به خریداری از بیگانگان نیست و 100 درصد قطعات روبات را میتوانیم از داخل کشور تهیه کنیم.
وی افزود: با پیگیریهایی که از سوی دفتر مقام معظم رهبری و دولت صورت گرفته است در سال 87 قانونی با عنوان واردات و صادرات تصویب شد که طبق ماده 38 این قانون مراکز تحقیقاتی در ورود قطعات مشمول قوانین ثبت سفارش نیست.
رئیس کمیته ملی روبوکاپ ایران خاطرنشان کرد: پیشبینی میکنیم که روند برگزاری مسابقات بینالمللی آزاد ایران در سالهای آینده نیز استمرار پیدا کند و نسل آینده، دانشآموزان و دانشجویان با بازدید از این مسابقات، انگیزه پیدا کنند و ما نیز از این مزیت هوش و استعدادهای سرشار جوانان ایرانی برای تحقق آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم.
رئیس هفتمین دوره مسابقات بینالمللی روبوکاپ آزاد ایران اذعان کرد: علت اصلی اینکه مسابقات در قزوین برگزار نشده، معضل اسکان است که مسابقهای با این سطح نیاز به 2 هزار تخت هتل برای اسکان شرکتکنندگان است که در قزوین این امکان مهیا نیست.
وی اضافه کرد: بهترین مطلبی که میشود در راستای شعار امسال مقام معظم رهبری که با نامگذاری امسال بهعنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی در کشور مطرح شد، انجام شود، این است که تولیدات در کشور با کیفیت و ارزان شود تا ایران بتواند در سطح بازارهای داخلی کشور که تنها نیم درصد از بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده عرضه گردد و به سمت ارائه تولیدات ایرانی در بازارهای منطقهای و بینالمللی حرکت کند و این مهم دست یافتنی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین تصریح کرد: ایران اسلامی هم از حیث منابع و موقعیتهای استراتژیک در دسترسی به بازارهای منطقهای و هم از نظر دانش و هوش و استعداد خوبی که در جوانان وجود دارد، اگر صنعت از این دانش و منابع بهره کافی را ببرند، خواهیم توانست تولیداتی باکیفیت و ارزان داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در صورتی که به این سمت حرکت کنیم مردم ما تمایل نمییابند کالای خارجی تهیه و استفاده کنند و همچنین مردم سراسر جهان به سمت خریداری از محصولات ایرانی گام بر میدارند.
موسیخانی در خاتمه تأکید کرد: تمام تلاشمان را میکنیم تا در راستای تحقق فرمایش مقام عظمای ولایت آنچه که در راستای تولید علم و ارتقای دانش در به کارگیری صنعت مؤثر است را انجام دهیم.