به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) مراسم معرفی کتاب مبانی طراحی ساختمان های بلند با حضور معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، مسئولین خانه کتاب، مقامات دانشگاهی و جمع کثیری از اندیشمندان، محققان، اساتید دانشگاه و نویسندگان روز چهارشنبه 10 مهرماه 1392 در محل سرای اهل قلم برگزار گردید.
کتاب “مبانی طراحی ساختمانهای بلند” بهمنظور آشنایی طراحان، معماران، مهندسان عمران با مبانی طراحی ساختمانهای بلند تدوین گردیده و شامل پیشگفتار، ده فصل، چهار پیوست و ضمائم دیگری است. این کتاب که بوسیله انتشارات دانشگاه تهران در 840 صفحه با تصاویر متعدد و چاپ رنگی منتشر شده است میتواند به عنوان یک کتاب مرجع در زمینه طراحی معماری و سازه ساختمانهای بلند و برجهای مخابراتی ، همچنین مفاهیم پایداری و نیز تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و ایمنی ساختمانهای بلند مورد استفاده معماران و مهندسان و دانشجویاان این رشته ها قرار گیرد.
عناوین فصلهای کتاب عبارتند از:
- فصل اول: تاریخچۀ ساختمانهای بلند
- فصل دوم: بارهای وارد بر ساختمانهای بلند
- فصل سوم: سازههای ساختمانهای بلند
- فصل چهارم: طراحی معماری ساختمانهای بلند
- فصل پنجم: تاثیر عوامل انسانی، اجتماعی و محیطی در طراحی ساختمانهای بلند
- فصل ششم: مسائل اجرایی و اقتصادی در طراحی ساختمانهای بلند
- فصل هفتم: تاسیسات مکانیکی و الکتریکی، ایمنی در برابر حریق و زلزله
- فصل هشتم: ساختمانهای بلند، مفاهیم پایداری و معماری سبز
- فصل نهم: ساختمانهای بلند و چالشهای آینده
- فصل دهم: منارهها و برجهای مخابراتی
در انتهای هر فصل کتاب نمونههای موردی متعددی شامل جدیدترین پروژه های ساختمانی با هدف شناخت آخرین طرحهای معماری و یافتههای مهندسی در زمینه طراحی و اجرای ساختمانهای بلند ارائه شده است.
در بخشهای بعدی کتاب منابع و مآخذ و کتابشناسی و سپس پیوستهای کتاب که شامل موارد زیر میباشد، قرار گرفته است.
- خلاقیت و نوآوری در طراحی ساختمانهای بلند
- یکصد ساختمان بلند دنیا
- بیست ساختمان بلند آینده
- ساختمانهای بلند در مقررات ملی ساختمان
واژهنامه انگلیسی به فارسی، واژهنامه فارسی به انگلیسی، اسامی ساختمانها، مکانها، مراجع و اشخاص و نمایه (فهرست موضوعی) بخشهای بعدی کتاب میباشند.
علاقهمندان میتوانند جهت تهیه کتاب به فروشگاههای انتشارات دانشگاه تهران (خیابان انقلاب، مقابل دانشگاه تهران) مراجعه نموده و برای خرید اینترنتی کتاب به سایت انتشارات دانشگاه تهران با آدرس http://press.ut.ac.ir مراجعه نمایند.