جایزه بینالمللی «کاظمی آشتیانی»، امسال هم اعطا نمیشود
جایزه بینالمللی دکتر سعید کاظمی آشتیانی امسال به دلیل عدم حضور برنده جایزه در کشور اهداء نخواهد شد.
به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) دکتر حمید گورابی، رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با اعلام این خبر در نشست خبری صبح امروز خاطرنشان کرد: جایزه بینالمللی دکتر سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار فقید پژوهشگاه رویان شرایط ویژهای دارد که یکی از آنها لزوم حضور برنده آن در موعد مقرر در کشور برای دریافت آن است.
به گفته وی، برنده امسال این جایزه با داوری کمیته علمی جایزه شامل برندگان سالهای قبل و متخصصان این حوزه از میان چهار دانشمند کاندیدا شده توسط پژوهشگاه رویان انتخاب شده که به دلیل عدم امکان حضور وی در مراسم اعطای جایزه، جایزه دکتر کاظمی آشتیانی امسال هم اعطا نمیشود.
دکتر گورابی تصریح کرد: پژوهشگاه رویان سال گذشته به دلیل مشکل مالی جایزه حدود 20 هزار دلاری دکتر سعید کاظمی آشتیانی را اهداء نکرد و قرار بود امسال این جایزه با حمایت برخی افراد و دستگاهها به برنده مورد نظر کمیته علمی تعلق گیرد.
رییس پژوهشگاه رویان با اشاره به این که سال گذشته پس از انتشار خبر مشکل مالی این جایزه برخی برای تامین آن اعلام آمادگی کردهاند، تصریح کرد: متاسفانه امسال به دلیل مشکل بزرگ برنده جایزه نتوانستیم افرادی را که به ما قول همکاری داده بودند، بیازماییم!
به گفته وی برخی از این افراد به گمان این که با تامین این جایزه قبل از انتخابات ریاست جمهوری میتوانند سودی از فعالیتهای علمی و بینالمللی ببرند، اعلام آمادگی کرده بودند که به محض اطلاع از ناممکن بودن تغییر زمان اهدای جایزه از همکاری در این زمینه کنارهگیری کردند!
جایزه دکتر کاظمی (Kazemi Prize) از پنج سال قبل به منظور بزرگداشت یاد و خاطره زندهیاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، موسس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و دانشمند برجسته سلولهای بنیادی کشورمان پایه گذاری شده است. این جایزه قرار بود از سال 88 اعطا شود و همزمان با دهمین دوره جشنواره بینالمللی رویان آغاز شود ولی وقتی امکان اعطای این جایزه به یک دانشمند برجسته جهانی فراهم نشد، رویان ترجیح داد یک سال منتظر بماند تا شروعی در خور را برای جایزهای که به یادبود موسس فقید این مرکز پیشتاز علمی تعیین شده رقم بزند. نخستین دوره این جایزه در سال 1389 همزمان با مراسم تقدیر از برگزیدگان یازدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقات پزشکی تولید مثل و سلولهای بنیادی رویان به دکتر رودولف ینیش از مبتکرترین و خلاقترین دانشمندان در زمینه زیستشناسی تکوینی، تنظیم بیان ژن و زیست شناسی سلول بنیادی و خالق نخستین گونه موش تراریخته اعطا شد. دومین دوره این جایزه نیز در سال 90 همزمان با مراسم تقدیر از برگزیدگان دوازدهمین دوره جشنواره بینالملیل رویان به استاد «هانس شولر»، دانشمند سرشناس سلولهای بنیادی از آلمان اعطا شد.
اعطای این جایزه به دو دانشمند برجسته بینالمللی، آغازی مطمئن بر این جایزه بود ولی سال گذشته، پژوهشگاه رویان به دلیل آنچه عدم تامین منابع مالی جایزه 25 هزار دلاری دکتر کاظمی عنوان کرد از اعطای جایزه دکتر کاظمی باز ماند و امسال هم از اعطا نشدن این جایزه به دلیل عدم امکان حضور برنده جایزه در زمان مقرر خبر میدهد. اگرچه در لابلای صحبتهای رییس پژوهشگاه میتوان تردید نسبت به تامین منابع مالی جایزه امسال در صورت حضور برنده را نیز به وضوح مشاهده کرد. صرف نظر از این که چنین دلایلی برای عدم اعطای این جایزه معتبر جهانی تا چه حد مقبول جامعه علمی بینالمللی خواهد بود، تردیدی نیست که عدم اعطای جایزه در دو سال پیاپی تاثیری منفی بر اعتبار این جایزه خواهد داشت. جایزه ای که اعتبار آن با اعتبار جامعه علمی ایران و نام دکتر کاظمی آشتیانی گره خورده است.
پس از درگذشت نابهنگام مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی و پیام تسلیت و بزرگداشت مقام علمی و معنوی این دانشمند جهادگر از سوی مسوولان عالی نظام، دستگاه های مختلف مرتبط و حتی نامرتبط با حوزه علم و فناوری در اعلام اعطای جوایزی به نام این دانشمند مسابقه گذاشتند ولی امروز با گذشت حدود هشت سال از درگذشت وی، پژوهشگاهی که توسط وی پایه گذاری شده و محق ترین و معتبرترین مرجع برای اعطای جایزه ای در خور نام کاظمی آشتیانی است و همواره بر حفظ اعتبار این جایزه تاکید داشته در تامین منابع مالی این جایزه تنها مانده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.