به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) حمیده محدثی در گفت و گو با ایسنا، افزود: یکی از وظایف مهم ماماها مشاوره است، این مشاوره از زمان تولد یک دختر انجام و تا زمان پیری و به خصوص سنین باروری ادامه می یابد. طبق مجوز وزارت بهداشت ماماها چند سالی است که اجازه احداث کلینیک های ارایه خدمات مشاوره مامایی را دارند.
وی گفت: در این رابطه نیاز بود که ماماها آموزش کافی را ببینند، به همین دلیل طبق نیازسنجی ها رشته مشاوره در مامایی در شورای عالی برنامه ریزی تصویب شد و از مهر سال جاری این رشته در هشت دانشگاه کشور که از جمله آن دانشگاه علوم پزشکی ارومیه است راهاندازی می شود.
محدثی تصریح کرد: در این دانشگاه درخواست پذیرش هشت دانشجو در مقطع ارشد مشاوره در مامایی شده و باید منتظر ماند و دید که چه تعداد موافقت خواهد شد.البته راهاندازی این رشته در دانشگاه های کشور به صورت نمادین آغاز می شود و پس از سنجش های نهایی تعداد دانشگاه های دارای این رشته و تعداد پذیرش دانشجو بیشتر می شود.
وی ادامه داد: سطح زندگی مردم بالارفته و نیاز است که مشاوره های دقیق علمی برای آنها انجام شود، برای رسیدن به سلامت، رشد مامایی از زمان قدیم نیاز بشری بوده و اعتمادی که مردم به این افراد دارند باعث شده که این رشته ایجاد شود.
محدثی بیان کرد: اگر چه خدمات مشاورهای در حیطه مامایی بخشی از وظایف حرفهای کارشناسان مامایی محسوب می شود ولی تنوع خدمات و محدودیت زمان آموزش منجر به کمرنگ شدن خدمات مشاورهای شده است.
این مشاور امور زنان رییس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه خاطرنشان کرد: دانش آموختگان رشته مشاوره می توانند در زمینه ارایه خدمات کامل تر مشاوره و ارجاع به موقع زنان در زمینه های مختلف حوزه مامایی فعالیت موثرتری داشته باشند.