پذیرش دانشجویان دارای پذیرش از دانشگاههای برتر دنیا در دانشگاه تهران
رییس دانشگاه تهران اعلام كرد كه آن دسته از دانشجویان ایرانی كه موفق به اخذ پذیرش از 20 دانشگاه برتر دنیا شوند، بدون كنكور در دانشگاه تهران پذیرفته خواهند شد.
به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور، فرهاد رهبر روز یكشنبه در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: آیین نامه استعدادهای درخشان در دانشگاه تهران به شكلی دنبال می شود كه بیشترین حمایت از دانشجویان نوآور صورت گیرد.
وی افزود: به عنوان مثال دانشجویان سازنده خودرو خورشیدی این دانشگاه با اینكه معدل كمتر از 17 داشتند با مجوزهای لازم از سال آینده به عنوان دانشجوی استعداد درخشان در این دانشگاه ادامه تحصیل خواهند داد و شرط معدل برای آنها برداشته شد.
رهبر، رویكرد دانشگاه تهران در پردیس های بین المللی ارس و كیش و همچنین دانشگاه تهران شماره 2 را جذب دانشجویان خارجی و جلوگیری از خروج استعدادهای داخلی عنوان كرد و گفت: پردیس كیش دانشگاه تهران با سابقه چهار ساله بیش از دو هزار دانشجو در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری دارد و در ارس نیز پس از گذشت یك سال فعالیت، 400 دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
وی با استناد به نظرسنجی صورت گرفته از دو هزار دانشجوی پردیس كیش دانشگاه تهران تصریح كرد كه 85 درصد این دانشجویان اظهار داشتند كه درصورت قبول نشدن در این پردیس دانشگاهی برای ادامه تحصیل به خارج كشور می رفتند.
رهبر ادامه داد: دانشگاه تهران درحال حاضر 35 هزار دانشجو دارد و ظرفیت آن تكمیل شده است بنابراین برای ایجاد ظرفیت های جدید، راه اندازی شعبه شماره 2 این دانشگاه كه به صورت غیرانتفاعی فعالیت می كند؛ در دستور كار قرار گرفته است.
وی درمورد وضعیت آینده واحدهای كیش و ارس دانشگاه تهران نیز توضیح داد: این واحدها همچنان به كار خود ادامه می دهند و برنامه ریزی برای جذب دانشجویان كشورهای همسایه در منطقه آزاد ارس از اولویت های ما است.
رییس دانشگاه تهران درمورد سهم این دانشگاه از تولید علم كشور گفت: سهم جمهوری اسلامی ایران در تولید علم دنیا از 15 هزارم درصد در 20 سال گذشته به 3/1 درصد در سال جاری رسیده است و بیش از 25 درصد تولید علم ایران نیز متعلق به دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشكی تهران است.
وی ادامه تحصیل دانشجویان ایرانی در دانشگاه های خارجی را یك فرصت برای كشور و نه یك تهدید دانست و افزود: خوشبختانه در شرایط تحریم توانستیم از اعزام دانشجویان ایرانی به خارج كشور به عنوان یك فرصت استفاده كنیم و با ارتباطی كه میان این دانشجویان و استادان داخل كشور برقرار است، تبادل علمی مناسبی در زمینه های مختلف صورت می گیرد.
رهبر تاكید كرد: دانشگاه تهران دانشجویان دكتری خود را موظف می كند كه در دوره تحصیل خود حداقل یك دوره 6 ماهه را در خارج كشور به منظور انجام طرح های تحقیقاتی سپری كنند و دانشجویان بورسیه نیز باید پروژه تحصیلی خود را در مسیر رفع نیازهای كشور طراحی و اجرا كنند.
وی توسعه تحصیلات تكمیلی را از دیگر سیاست های اصلی دانشگاه تهران برشمرد و گفت: درحال حاضر حدود هفت هزار و 300 دانشجوی دكتری در دانشگاه های شهید بهشتی، تهران، صنعتی شریف، امیركبیر، علم و صنعت و مازندران مشغول به تحصیل هستند و سه هزار و 514 نفر آنها در دانشگاه تهران تحصیل می كنند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.