طراحی نرمافزار ضد سرقت علمی ادبی در کشور
نرمافزار ضد سرقت علمی- ادبی آراد و موتور جستجوی طرلان به همت یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان طراحی و ساخته شد.
به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) دکتر محمود شیخ زینالدین، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلام این خبر اظهار کرد: امروزه سرقت از منابع علمی- ادبی یکی از مشکلات جوامع دانشگاهی، سازمانها و حتی شرکتهای خصوصی کشور است.
وی با بیان اینکه الگوهای سرقتهای علمی- ادبی را میتوان به چهار دسته تقسیم کرد، افزود: کپی برداری که در آن عین سند و یا قسمتی از آن از منابع الکترونیکی کپی میشود، بازنویسی که در آن قسمتی از یک سند الکترونیکی بازگو و بازنویسی میشود، ترجمه که در آن کپی کننده قسمتی از یک سند را از یک زبان به زبان دیگر ترجمه کرده و مورد استفاده قرار میدهد و ترکیبی از هر سه مورد سرقت علمی- ادبی فوق در سند استفاده میشود.
رییس این مرکز علم و فناوری ادامه داد: در میان روشهای فوق، کپیبرداری بدترین نوع سرقت علمی- ادبی است که در آن بدون هیچ صرف انرژی، اقدام به استفاده بدون مجوز از منابع دیگران میشود.
وی با بیان اینکه هدف نرمافزار آراد (فرشته نگاهبان) یافتن درصد مشابهت یک مستند الکترونیکی با سایر منابع الکترونیکی است، عنوان کرد: نرمافزار آراد پس از استخراج الگوهای سرقت علمی- ادبی، از یک موتور جستجوی توزیع شده به نام طرلان (پرنده شکاری) استفاده میکند، تا الگوهای سرقت علمی- ادبی در سایر منابع الکترونیکی ردگیری شود.
شیخ زینالدین، دارا بودن موتور جستجوی مستقل و توزیعشده مبتنی بر زیرساخت محاسبات ابری، پشتیبانی از زبانهای مختلف در متون نظیر فارسی، انگلیسی، عربی، آلمانی، فرانسوی و غیره، قابلیت اتصال به منابع و کتابخانههای دیجیتال با فرمتهای مختلف، امکان ارائه گزارشهای مدیریتی و کاربری در مورد انواع سرقتهای صورت گرفته و تعریف موجودیتهای سازمانی نظیر دانشگاه، دانشکده، مجله، استاد، دانشجو و غیره را از جمله امکانات موجود این نرمافزار دانست.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.