به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) در این وبینار که توسط دکتر زهرا بطحایی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تدریس میشود، مباحثی همچون تعریف، مصادیق، راهکارهای اجتناب، پیشگیری و تشخیص سرقت علمی ارائه میشود.
پرسشهای «ناراستیهای اخلاقی در امر پژوهش و نگارش دست یافتهها کدامند؟ و سرقت علمی چیست؟»، «آیا کپی کردن نوشته، ایده، کار و دادههای دیگران، مصداق سرقت علمی است؟»، «چگونه به فکر و ایده، یافتهها و نوشتههای دیگران یا خودمان در متون استناد کنیم، ولی مرتکب سرقت علمی نشویم؟»، «چگونه دیگران را نسبت به اهتراز از سرقت علمی آگاهی دهیم؟»، «چگونه سرقت علمی را در نوشتهها و مقالات تشخیص دهیم؟» و «جوامع علمی دیگر با این مسئله چه طور برخورد میکنند؟» از جمله مسائل پیش رویی هستند که از گذشته نیز مد نظر محققان و نویسندگان بودهاند، اما با گسترش اینترنت و افزایش دسترسی به متون علمی و افزایش امکان کپی و بارگذاری، همین طور افزایش امکان تشخیص، بیشتر مطرح شدهاند.
بر اساس اعلام ستاد نانو، در این وبینار در نظر است تا با پرداختن به موارد فوق و در راستای شعار «پیشگیری بهتر است از درمان»، در این مساله اخلاقی نیز با آگاه سازی پژوهشگران و نویسندگان، از بروز و شیوع این تخلف جلوگیری شود.
علاقهمندان میتوانند برای استفاده از این مبحث به پایگاه اینترنتی iranwebinar.com/users/login مراجعه و ثبتنام کنند.