به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) در ابتدای جلسه هر یک از شرکتکنندگان اصول و روشهای به کار گرفته شده (اعم از تجهیزات، دستورالعملها و پروتکلها)، نوع باکتری مورد استفاده در آزمونها، استانداردها و ضوابط پذیرش محصولات در کشور خود را بیان کردند. در ادامه جلسه، دکتر علی بیتاللهی، رییس کمیته استانداردسازی فناوری نانو، آمادگی ایران را برای میزبانی نشستی مشترک میان صادرکنندگان محصولات نانویی سه کشور و توسعه همکاری میان آنها به حاضران جلسه اعلام کرد.
مذاکرات میان حاضران با بحث پیرامون نانومترولوژی و مسائل مرتبط مانند کالیبراسیون، روش آزمون، مقایسات بین آزمایشگاهی و نمونهگیری ادامه یافت.
دکتر یائو از مرکز ITRI تایوان در زمینه فعالیتهای کشورش در حوزه نانومترولوژی گفت: «فعالیتهای بینالمللی تایوان در زمینه نانومترولوژی عمدتا بر روی مقایسه بین آزمایشگاهی در موارد خاصی مانند مقایسه ابعادی نانوذرات طلا و نقره متمرکز شده است.» همچنین او اشاره کرد که این مرکز در سال گذشته یک دوره آزمون مقایسه بین آزمایشگاهی را با کشور ژاپن انجام داده است.
به گفته یائو، زمینه ابعادی بهترین گزینه برای آغاز مبحث نانومترولوژی است.
در ادامه، دکتر نوتاپان از مرکز NANOTEC و رییس کمیته فنی نانونماد تایلند (NanoQ) در خصوص فعالیتهای کشور در زمینه نانو نماد گفت: این مرکز سیاستی مبنی بر کالیبراسیون دستگاهها به صورت دوبار در سال را در پیش گرفته است. همچنین او بیان کرد که این مرکز فعالیتهایی در زمینه تبادل اطلاعات آزمایشگاهی در داخل و خارج کشور انجام داده است. طبق اظهارات وی، تایلند و تایوان از طریق سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا- اقیانوسیه (APEC)، در زمینه دستورالعملهای کالیبراسیون در قالب انجام پروژههای مشترک با یکدیگر همکاری میکنند.
در انتهای این جلسه، دکتر علی بیت اللهی پیشنهاد کرد در آینده نزدیک، جلسه دیگری با حضور متخصصان نانومترولوژی برای بحث مفصلتر و دقیقتر پیرامون موضوعات مطرح شده در این جلسه برگزار شود.