به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) دکتر حسن ابراهیم زاده در حاشیه کنفراس ملی علوم و تکنولوژیهای نوین زیستی در دانشگاه ملایر با اعلام این خبر افزود: قطبهای دانشگاهی کشور انتخاب اولیه افراد شرکت کننده در المپیاد را انجام میدهند و در مرحله دوم این افراد توسط سازمان سنجش انتخاب میشوند.
وی افزود: پیش از این المپیاد بینالمللی رشتههای ریاضی و شیمی در کشور برگزار شده بود.
ابراهیم زاده با اشاره به راهاندازی رشته پسادکتری زیست شناسی در دانشکده زیست شناسی پردیس علوم دانشگاه تهران در شهریور ماه امسال تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان در بهمن ماه سال گذشته با راهاندازی این رشته موافقت کرده بود.
وی ادامه داد: هم اکنون دو دانشجوی دکتری تحصیل در این سطح را آغاز کردهاند و تا شهریور ماه سال آینده دوره یک ساله آنها به اتمام میرسد.
رییس انجمن زیست شناسی ایران یادآور شد: در صورت موفقیت این دو دانشجو در این سطح تحصیلی، در سال آینده دانشجویان و محققان بیشتری پذیرش خواهند شد.
وی بر لزوم تمرکز عدهای از زیست شناسان ایرانی بر تحقیقات و پژوهشهایی در زمینه شناسایی گیاهان و جانوران تاکید کرد و افزود: هنوز 50 درصد از گیاهان کشور ناشناخته مانده و رتبه ما از نظر رشته فیزیولوژی گیاهی در جهان، در حدی است که به ندرت حرفی برای گفتن داریم.
ابراهیم زاده خاطرنشان کرد: پس از هر تحقیق و پژوهش روی میکروبهای جدید، گیاهان و جانواران، باید نتایج ثبت شده در موزه دانشگاهها حفظ و نگهداری شود که البته ایجاد این موزهها نیازمند بودجه مناسب است.
وی با اشاره به رشد کشور در زمینه سلولهای بنیادی، تصریح کرد: هم اکنون در این زمینه در رقابت با سایر کشورها هستیم.