به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) انجمن ادبیات تطبیقی کارگاههای مختلفی را برای آشنایی دانشجویان و علاقهمندان به گرایشهای جدید ادبی برپا کرده است. هدف اصلی از برپایی این کارگاهها، آشنایی پژوهشگران داخلی با نظریات و عقاید نو در زمینه ادبیات امروز جهان است.
این کارگاهها برای شاخههای روایتشناسی، نشانهشناسی، نقد ادبی، بینامتینت و ادبیات تطبیقی برپا میشوند و هر دوره از این کارگاهها شامل 10 جلسه 2 ساعته است. محل برپایی کارگاهها نیز خانه هنرمندان ایران است.
مسئولان انجمن ادبیات تطبیقی معتقدند، نظریاتی که امروزه در عرصه ادبیات جهان مطرح شده، مدرن و کارساز هستند و نمیتوان از آنها بیاطلاع بود. با این وجود 3 سال است طرح دکترای ادبیات تطبیقی در وزارت علوم مسکوت مانده و مسئولین مربوط به آن پاسخی درباره این سکون نمیدهند. مسئولان این انجمن همچنین معتقدند اگرچه نازش ایرانیان به ادبیات و فرهنگشان است و وزیر آموزش عالی هم نسبت به شناخت نظریههای جدید ادبی جهان نظر مساعد داشته، اما مدیران مرتبط با این حوزه، همچنان درخواستها را بایگانی کرده و اثری بر تقاضاهای مطرح شده در این باره نمیگذارند.
علی عباسی مدیر گروه زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه شهید بهشتی، بهمن نامور مطلق استاد ادبیات تطبیقی گرایش فرانسه، سید سعید فیروزآبادی استاد ادبیات تطبیقی گرایش آلمانی، احمد پاکتچی استاد ادبیات تطبیقی گرایش زبان روسی و امیرعلی نجومیان استاد ادبیات تطبیقی گرایش انگلیسی تعدادی از اساتیدی هستند که در کلاسهای کارگاههای مذکور به تدریس میپردازند.
این دورهها، هر ماه تجدید میشوند و داوطلبان و علاقهمندان به شرکت در این کارگاهها، میتوانند با معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران تماس برقرار کرده و ثبت نام کنند.