به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) علی نریمان مرادی، دانش آموخته رشته شیمی نفت دانشگاه نفت مالزی و طراح «مواد ضد خوردگی چند منظوره و اسید کاری چاههای نفت» در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که خوردگی یکی از معضلات صنایع گوناگون است، گفت: صنعت نفت که بزرگترین صنعت تولید کننده در کشور محسوب میشود به صورت گسترده ای با معضل خوردگی مواجه بوده و این امر تولید و انتقال، استخراج، پالایش و تولید محصولات پتروشیمی را با مشکل مواجه کرده است.
وی تصریح کرد: چندین هزار حلقه چاه نفت در کشور وجود دارد که پس از بهرهبرداری، دانههای قیر در آنها رسوب کرده و امکان بهرهبرداری مجدد از آن وجود ندارد که در این صورت باید در چاه نفتی را بسته یا از مواد ضد خوردگی برای آن استفاده کرد.
مرادی با بیان این که هم اکنون ایران برای استفاده مجدد از چاههای نفت این مواد از خارج وارد میشود، گفت: این در حالی است که مواد ضد خوردگی تولیدی ما با کیفیت بهتر نسبت به نمونههای مشابه قابلیت مقاومت تا 300 درجه سانتیگراد را دارد اما نمونههای قبلی این مواد حداکثر 165 تا 220 درجه سانتیگراد حرارت را تحمل میکردند.
وی خاطرنشان کرد، ماده ضد خوردگی که به هنگام تزریق، فیلم محافظ ایجاد میکند، در دو فاز اصلی آب و نفت مورد استفاده قرار میگیرد و همزمان از تماس مواد خورنده با تاسیسات، جلوگیری به عمل آورده و با ایجاد یک لایه میانی بین مواد خورندگی و تاسیسات، مانع از خوردگی در هنگام تماس و انتقال میشود.
این ماده قابل حل نبوده وهیچ اثر مخرب شیمیایی بر روی محصولات تولیدی نمیگذارد؛ یعنی امکان تماس را از مواد خورنده سلب میکند که یک تحول بزرگ در صنعت محسوب میشود.
مرادی با بیان این که تنها یک شرکت حفاری داخلی در سال به 10 تا 15 هزار بشکه از مواد ضد خوردگی نیاز دارد، گفت: هر بشکه از این مواد که قابلیت تحمل حرارت تا 215 درجه سانتیگراد را دارد 10 تا 15 میلیون تومان قیمت دارد این در حالی است که مواد ضد خوردگی تولید شرکت ما، هم درجه حرارت بالا را تحمل کرده و هم کیفیت بهتری دارد.
وی تصریح کرد: متاسفانه تا کنون نتوانستهایم مدیران صنعت نفت را متقاعد کنیم که از محصول تولید داخل استفاده کنند و ما هم مجبور به فروش محصول با برند شرکتهای خارجی هستیم.