بازداشت يك استاد دانشگاه شريف در آمريكا
آمريکا يک استاد دانشگاه شريف را به اتهام آن چه نقض قانون صادرات آمريكا از طريق خريد فنآوريهاي آزمايشگاهي علمي خوانده، بازداشت کرد.
به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور، خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد: بر اساس فهرست اسامي زندانيان در آمريکا سيد مجتبي عطاردي، 54 ساله، متخصص در زمينه ميكروچيپ و نيمه رساناها و استاديار دانشگاه شريف در يک بازداشتگاه دولت فدرال آمريکا در دوبلين، واقع در حومه سانفرانسيسکو تحت بازداشت قرار دارد.
عطاردي روز پنجشنبه در برابر دادگاه حاضر شد. قاضي پيش از آغاز جلسه محاكمه جلسه را جز براي وكلا و خانواده عطاردي غيرعلني اعلام كرد. بنا به گفته دوستان عطاردي، وي در تاريخ هفتم دسامبر پس از خروج از هواپيما در لس آنجلس دستگير شده است.
بخش حافظ منافع ايران در سفارت پاکستان در آمريکا اعلام كرد كه از بازداشت وي آگاه است.
دكتر فريدون هژبري، معاون پيشين رييس دانشگاه شريف كه اكنون در آمريكا زندگي ميكند، گفت كه از اين موضوع آگاه است و خاطر نشان كرد كه اختلافات ميان ايران و آمريكا مدتها است كه مشكلاتي را براي محققان ايراني به وجود آورده است.
مقامات اجراكننده قانون در آمريكا از اظهار نظر درباره اين موضوع خودداري كردند.
يك سخنگوي دانشگاه شريف كه خواست نامش فاش نشود، گفت كه از اتهامات وي مبني بر خريد تجهيزات از آمريكا آگاه است.
سيد مجتبي عطاردي مولف دهها مقاله علمي در رابطه با فن آوري ميكرو چيپ است، اما هيچ يك از اين مقالات ارتباطي صريح با فنآوريهاي نظامي ندارد.
سخنگوي دانشگاه شريف گفت كه عطاردي فقط به انجام تحقيقات غيرنظامي ميپردازد. واقعيت اين است که او صرفا يک استاد دانشگاه است و در تلاش بود براي آزمايشگاهش تجهيزاتي را خريداري کند. اينها تجهيزاتي بسيار بسيار ساده هستند که هرکسي مي تواند آنها را خريداري کند.
فيليپ كرني، دستيار دادستان آمريكا پس از پايان جلسه محاكمه از اظهار نظر در اين باره خودداري كرد. با اين حال برادر عطاردي به آسوشيتدپرس گفت: تنها چيزي كه ميتوانم بگويم اين است كه ما نگران او و سلامتياش هستيم.
وي از اظهار نظر بيشتر در اين باره خودداري كرد.
فريدون هژبري با توصيف مشكلات دانشمندان ايراني كه به آمريكا سفر ميكنند، به حادثهاي در سال 2006 اشاره كرد كه در آن بيش از 50 محقق و مهندس ايراني كه راهي همايشي براي مديريت بحران در سانتا كلارا، كاليفرنيا بودند، پس از ورود به آمريكا بازداشت و به دليل لغو ويزا اخراج شدند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.