به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir) روزنامه رسمی ˈراسیسکایا گازتاˈروز جمعه در گزارش خود نوشت: مراسم نامگذاری رسمی این دو عنصر در مسکو برگزار شد و در آن ˈکاتسوکی تاموتسیˈ رییس اتحادیه بین المللی شیمی تئوری و تجربی شرکت داشت.
بر پایه این گزارش، عنصر 114 ˈفلروفیمˈ با حروف اختصاری Fi و عنصر 116 هم ˈلیورموریمˈ با حروف اختصاری Lv نامگذاری شدند.
این دو عنصر در آزمایشگاه واکنش های هسته ای ˈفلروفˈ روسیه وابسته به موسسه پژوهش های هسته ای این کشور کشف شد و ریاست گروه دانشمندان را ˈیوری اوهانسیانˈ عضو آکادمی روسیه برعهده داشت.
گروه دانشمندان روس با مشارکت دانشمندان مرکز پژوهش های ملی ˈلیورمورˈ آمریکا این دو عنصر را با استفاده از دستگاه های سانتریفوژ ویژه (شتاب دهنده ها) کشف کردند.
اتحادیه بین المللی شیمی تئوری و تجربی ماه می گذشته به کاشفان این دو عنصر اجازه نامگذاری آنها را داد.
دانشمندان مرکز لیورمور آمریکا دو دهه با دانشمندان مرکز پژوهش های هسته ای روسیه در شهر ˈدوبناˈ (در حومه مسکو) برای به دست عناصر جدید و فوق العاده سنگین همکاری داشتند.
ˈیوری اوهانسیانˈ عضو آکادمی علوم روسیه گفت: هدف آزمایش ها، به دست آوردن عناصر جدید نیست، بلکه اثبات وجود ˈجزیره باثباتˈ را به عنوان هدف دنبال می کنیم.
وی افزود: محیط پیرامون ما در جهان از 83 عنصر شیمیایی تشکیل یافته که سبک ترین آن هیدروژن با عدد اتمی یک و سنگین ترین عنصر اورانیوم با عدد اتمی 92 می باشد.
اوهانسیان گفت: اما زمانی در سیستم منظومه شمسی در هنگام شکل گیری زمین، عناصر شیمیایی بیشتری وجود داشت، ولی بسیاری از آنها تجزیه شدند.
دانشمند روس گفت: عناصری که تجزیه شدند سنگین وزن بودند و سال های طولانی یک تئوری علمی وجود داشت که می گفت همه عناصر دارای عدد اتمی بالای 100 ناپایدار هستند و در طول زمان بسیار کوتاهی حدود 20 ثانیه تجزیه می شوند.
وی خاطرنشان کرد: اما تئوری جدیدی به دست آمده که بر اساس آن در بین عناصر سنگین به اصطلاح ˈجزیره باثباتˈ وجود دارد و عناصر واقع در این محدوده می توانند مدت بسیار طولانی پایدار بمانند و در حال حاضر این موضوع برای دانشمندان بسیار مهم و جذاب است.
دانشمند روس خاطرنشان کرد: اتحادیه بین المللی شیمی تئوری و تجربی گروه کاری مشترکی را ایجاد کرده است که به تعیین اولویت برای به دست آوردن عناصر بی نام 113، 115، 117 و 118 جدول مندلیف می پردازد و این عناصر هم توسط دانشمندان روس سنتز شده اند.