به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور، حميد رواقي در اين باره گفت: كليه فارغالتحصيلان رشتههاي مهندسي برق و تاسيسات و علوم بهداشت ميتوانند در دوره کارشناسي ارشد رشته مديريت تسهيلات بيمارستاني تحصيل كنند.
وي افزود: برنامه درسي اين رشته تدوين شده است و در حال بازنگري آن با همکاري دانشکده فني دانشگاه تهران هستيم تا مهر سال 91 دانشجو پذيرش ميشود.
وي با بيان اينكه رشته مديريت تسهيلات، رشته نويني است که در گذشته در صنعت وجود داشت و اکنون به نظام سلامت هم وارد شده است، اظهار كرد: اقداماتي که اکنون در حال انجام است در گذشته در بيمارستانها به صورت غير سيستماتيک و نامنظم انجام شده است، بنابراين سعي ميکنيم كه تجربه دنيا را در خصوص مزاياي اين نوع رويکرد بررسي کنيم.
وي در ادامه بيمارستانها را يکي از پيچيده ترين و هوشمندانه ترين سازمانها عنوان كرد و افزود: با توجه به اينکه بيمارستان يکي از پيچيدهترين سازمانهاي دنيا است براي ارائه خدمت مناسب، ايمن و با کيفيت به مردم بايد يک سري فرايندهاي کلينيکي، تجهيزاتي و ساختماني در بيمارستانها به صورت منظم انجام شود.
مديرکل دفتر مديريت بيمارستاني وزارت بهداشت ادامه داد: كليه بستر فرايندهاي ذکر شده بايد در طراحي بيمارستانها لحاظ شود به گونهاي که بيمارستانها از کجا، چگونه و براي چه طراحي شوند.
وي با بيان اينکه شيوه نگهداشت تجهيزات بيمارستاني بايد مهمتر از خريد آنها باشد، اظهار کرد: در مديريت تجهيزات بيمارستاني علاوه بر آماده کردن و خريد تجهيزات و تاسيسات بايد به نگهداشت آن از طريق مديريت فرايند، کارکنان و فضاها بپردازيم، بنابراين تمام اين عوامل سبب ميشود تا در طول زمان ساختمان و تجهيزاتي سالمتر داشته باشيم.
مديرکل دفتر مديريت بيمارستاني وزارت بهداشت، صرف بهينه منابع را از مهم ترين عوامل در مديريت تسهيلات بيمارستاني عنوان كرد و گفت: بايد تلاش شود تا از منابع پرت در بيمارستان ها جلوگيري شود به گونهاي كه فرآيند ارائه خدمت نبايد متوقف شود تا تمام اين عوامل منجر به ارتقاي کيفيت شود.
وي با تاکيد بر لزوم به روز کردن مديريت تسهيلات و تجهيزات بيمارستانها در کشور، خاطرنشان کرد: به منظور به روز رساني دانش مديريت بيمارستاني از رئيس دانشکده مديريت بيمارستاني دانشگاه کارلسروه آلمان دعوت شده است، در راستاي قرار دادن تجربيات و علم خود در اين زمينه با دانشکده فني دانشگاه تهران و دانشکده مديريت بيمارستاني دانشگاه علوم پزشکي همکاري کنند به گونهاي كه دکتراي اين رشته در آلمان ارائه ميشود.
وي در ادامه با اشاره به تلاش وزارت بهداشت در بروز رساني بيمارستان هاي کشور، اظهار کرد: با اينکه در بسياري از بيمارستانها مديريت تجهيزات و تاسيسات وجود دارد اما به صورت فراشمول نيست بنابراين وزارت بهداشت در صدد است که مديريت انرژي، تجهيزات را با توجه به هزينههاي افزايشي با دانش روز يکسان کند.
رواقي در پايان با بيان اينکه طرح جديد مديريت تسهيلات در چند بيمارستان کشور اجرايي ميشود، گفت: با استفاده از تجربيات و مشاوره با گروه آلماني با تجربه در اين زمينه که دانش مديريت را در بيمارستان هاي خود اجرايي کردند در نظر داريم طرح هاي جديدي از مديريت تسهيلات را بصورت پايلوت در اين مراکز شروع کنيم.