به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور، مجتبی تبریزنیا نویسنده و گردآورنده پژوهشنامه خلیج فارس در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مجموعه مقالات جلد چهارم این دانشنامه در حال آمادهسازی است و قرار است جلد چهارم هم مانند 3 جلد قبلی این پژوهشنامه توسط خانه کتاب منتشر شود. در این جلد پژوهشنامه تلاش شد تا جنبه پژوهشی و تحقیقاتی کار قوی باشد. به همین دلیل هم به همراه تیم فعال در این پروژه در چند حوزه فعالیت کردیم. این جلد پژوهشنامه در مجموع با 40 مقاله منتشر میشود.
وی افزود: مطالعات تاریخی که بخش عمدهای از کار را در بر میگیرد، باستانشناسی در ارتباط با ایران و مراکز تمدن پیش از اسلام و بعد از آن، فعالیتهای باستانشناسی که در حوزه خلیج فارس انجام گرفته است و همچنین بررسی فرهنگ مردم شامل آداب و رسوم، پوشاک و زندگی مردم ساحلنشین چند حوزهای بودند که گروه انجامدهنده پروژه در این شاخهها فعالیت کردند.
تبریزنیا گفت: افرادی که در گردآوری مقالهها فعالیت میکنند، یا اساتید دانشگاه هستند و یا از محققان بومی جنوب کشور هستند که اطلاعات ارزشمندی را در اختیار گروه قرار میدهند. باقی مقالاتی هم که در پروژه شرکت داده میشوند، حاصل تحقیقات دانشگاهی هستند که برآمده از چند رساله فوق لیسانس و دکترا در حوزه مطالعات خلیج فارس هستند.
این محقق در ادامه گفت: تاکید ما در گردآوری مقالات این پژوهشنامه، روی تالیف بوده است؛ نه ترجمه. ما برای جمعآوری مقالات فراخوان ندادیم، بلکه با نویسندگان و مولفان آنها مذاکره کردیم. یک نکته مهم هم این است که در حوزه تاریخ معاصر، در زمینه خلیج فارس فقط روی اسناد کار شده است که در جلد چهارم پژوهشنامه در واقع فتح بابی در این زمینه داشتیم و قصد داریم در آینده آن را توسعه بدهیم. بخش پایانی دانشنامه هم به معرفی کتابهای مربوط اختصاص دارد.
وی گفت: انتخاب مقالات یک فرآیند دارد. ابتدا مقالات و تالیفات وارد چرخه داوری میشوند و بعد از پذیرفته شدن وارد مرحله ویرایش میشوند. سعی میشود مقالات دارای یک سطح همسان از نظر علمی، ادبی، فنی و ظاهری باشند. در واقع، یک گروه مقالات را داوری میکنند و گروهی دیگر کارهای ویرایش و آمادهسازی آنها را به عهده دارند. بسیاری از مقالات در حال حاضر، ویرایش میشوند و سعی داریم این جلد از پژوهشنامه را اوایل سال آینده منتشر کنیم.