نماد سایت فراخوان مقاله کنفرانس، همایش، مجله و ژورنال علمی پژوهشی

رقابت 52 طرح در مسابقات سراسری عملیات حرارتی

دوازدهمین دوره مسابقات سراسری عملیات حرارتی، با حضور 52 تیم، 25 و 26 شهریور ماه به میزبانی دانشکده‌ مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران و با همکاری سازمان علمی‌دانشجویی مهندسی مواد کشور برگزار می‌شود.

 به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور ؛ مسابقات سراسری عملیات حرارتی، یکی از مسابقاتی است که هرساله با حضور دانشجویان رشته‌ مهندسی مواد و متالورژی کل کشور در یکی از دانشگاه‌های کشور زیر نظر سازمان علمی‌دانشجویی مهندسی مواد برگزار می‌شود؛ عملیات حرارتی شامل اعمال سیکل‌های حرارتی گرم و سرد کردن است که منجر به بهبود خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی قطعه‌ نهایی می‌شود، به‌ طور مثال می‌توان با انجام عملیات حرارتی، سختی، استحکام، مقاومت به سایش، مقاوت به ضربه و دیگر خواص یک قطعه را به شکل کاملاً محسوسی بهبود داد، لذا انجام عملیات حرارتی به منظور بهبود خواص قطعات، از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کرده و صرفه‌ اقتصادی مطلوبی را برای شرکت‌ها به همراه دارد.

 بی‌شک یکی از اهداف والای این سلسله مسابقات، ایجاد تحرک، نشاط، پویایی و رقابت سازنده و سالم در بین دانشجویان مستعد و علاقه‌مند به حوزه‌ مهندسی مواد به خصوص در زمینه عملیات حرارتی است. از سوی دیگر چالش‌های صنعتی مرتبط با عملیات حرارتی و نیاز روزافزون جامعه‌ صنعتی به اتخاذ روش‌هایی که ضمن حفظ و ارتقای کیفیت، ارزش افزوده بیشتری را به همراه داشته باشد، ضرورت و توجه به این تخصص ممتاز از مهندسی مواد را بیش از پیش نمایان می‌کند.

 اولین دوره‌ مسابقات در دانشگاه فردوسی مشهد در شهریور‌ماه 1383 برگزار و در ادامه دوره‌های بعد به ترتیب در دانشگاه‌های شیراز، صنعتی شریف (دو دوره)، صنعتی اصفهان، آزاد اسلامی واحد شهر مجلسی، فردوسی مشهد (بار دوم)، آزاد اسلامی واحد اهواز، دانشگاه صنعتی یزد، مرکز آموزش علمی و کاربردی فولادین‌ذوب آمل(فذا) و دانشگاه صنعتی تبریز برگزار شد.

 این دوره از مسابقات در دو مرحله‌ آهنی و غیرآهنی انجام و تیم برگزیده با توجه به نتایج و نظر داوران انتخاب می‌شود. در مرحله‌ نخست، 114 تیم برای شرکت در این دوره از مسابقات نام‌نویسی کردند. پس از بررسی مدارک ارسالی از سوی تیم‌ها کمیته‌ ثبت نام مسابقات با توجه به قوانین موجود، صلاحیت 94 تیم را برای شرکت در این رویداد علمی مورد تائید قرار داد.

 پس از مشخص شدن سوال مسابقه و آغاز مرحله دریافت پروپوزال از تیم‌های شرکت‌کننده، مجموعا 87 طرح به دبیرخانه مسابقات ارسال شد که متشکل از 60 طرح در بخش آهنی و 27 طرح در بخش غیرآهنی بود. در ادامه، کادر داوری مسابقات متشکل از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر، به واکاوی علمی طرح‌های دریافتی پرداخته و در پایان 35 تیم در بخش آهنی و 17 تیم در بخش غیرآهنی جواز حضور در مرحله‌ نهایی مسابقات را به دست آوردند.

خروج از نسخه موبایل