به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور، دكتر محمدرحيم عيوضي، دبير علمي همايش «چشمانداز همكاريهاي ايران و روسيه در افق 1404» در خصوص اهداف برگزاري اين همايش اظهار كرد: يكي از اولويتهاي دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) براي گسترش روابط و همكاريهاي علمي بينالمللي با كشور روسيه است كه در اين خصوص در پنج سال اخير تفاهمنامههاي فراواني براي گسترش همكاريهاي علمي و فناوري مشترك با مراكز آموزش عالي روسيه منعقد شده است.
وي افزود: برگزاري اين همايش علمي دوجانبه، يكي از توافقات مهم اين دانشگاه با دانشگاههاي كشور روسيه است و در همين راستا كميته علمي همايش «چشمانداز همكاريهاي ايران و روسيه در افق 1404»، به منظور امكانسنجي برگزاري اين همايش با برپايي جلسات مشترك و تدوين محورهاي آن، جلسات متعددي برگزار كرده است.
عضو هيات علمي دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) ادامه داد: راهاندازي رشته آينده پژوهي در مقطع دكتري براي اولين بار در دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) و اخذ مجوز اولين نشريه آينده پژوهي و تاسيس مركز آينده پژوهي، ضرورت گسترش دايره آموزش به حوزه پژوهش را نشان ميدهد.
وي افزود: به منظور ترويج آينده پژوهي در كشور، علاوه بر ضرورت تمركز در آموزش، بايد در نشستهاي تخصصي، مسائل حائز اهميت و راهبردي نيز مورد كنكاش قرار گيرد و به همين منظور اين همايش از حمايت ويژه گروه آينده پژوهي اين دانشگاه برخوردار است.
عيوضي در ادامه، مواردي از قبيل زمينههاي همكاري علمي و فني، روابط فرهنگي و تاريخي، روابط سياسي، مصالح و راهبردهاي دفاعي و امنيتي و همكاريهاي اقتصادي و تجاري ايران و روسيه را از جمله موضوعات مورد بحث در اين همايش عنوان و تصريح كرد: علاقهمندان ميتوانند خلاصه مقالات خود را در ارتباط با موضوعات ذكر شده تا پايان دي ماه و همچنين اصل مقالات را تا پايان بهمن ماه سال جاري به دبيرخانه همايش واقع در قزوين، دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره)، دفتر همكاريهاي علمي بينالمللي و يا به رايانامه iran.russia2025@gmail.com ارسال كنند.
دبير علمي همايش «چشمانداز همكاريهاي ايران و روسيه در افق 1404» برنامههايي از قبيل سخنرانيهاي علمي و ميزگردهاي تخصصي، ديدار با مقامات عالي رتبه كشور، برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي همكاريهاي علمي بينالمللي مشترك ايران و روسيه، بازديد از مراكز علمي و تحقيقاتي و اجراي پانلهاي تخصصي را از برنامههاي جانبي اين همايش ياد كرد.
وي همچنين، سفارت و رايزني علمي جمهوري اسلامي ايران در روسيه، مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري، دانشگاه تهران، دانشگاه شهيد بهشتي، دانشگاه دفاع ملي، وزارت امور خارجه، موسسه آموزش و تحقيقات دفاعي و آكادمي بينالمللي آينده پژوهي مسكو، دانشگاه هاي فداران و تربيت معلم قازان روسيه را به عنوان حمايت كنندگان اين همايش معرفي كرد.